November 11, 2021

Rosacea

Rosacea - tipsene som roer og demper!

Vår sykepleier Malin som har fordypet seg i å behandle Rosacea, gir deg tips til hvordan å behandle hudtilstanden, og hva dens utfordringer - og triggere kan være.

Det finnes ikke en direkte behandling mot rosacea, men det går an å lindre symptomene. Ved alvorlige tilfeller kan det behøves reseptbelagte medisiner i kombinasjon med en del tiltak man kan gjøre selv. Det viktigste er å finne ut om det er noe spesielt man reagerer på.

Mange opplever forverring ved inntak av alkohol og krydret mat, mens andre reagerer mer på koffein og stress. Hvis man kan unngå den triggeren vil også rosacea “roe” seg og bli mildere.

Hvis man kun har en mild grad av rosacea og plages av rødhet i kinn og panne er det også viktig å bruke tilpassede produkter. På Nordstrandklinikken setter vi opp et hudprogram for sensitiv og rød hud og har lang erfaring med det. Vi anbefaler å ikke bruke så aktive produkter en periode og heller bruke produkter som vil hjelpe til og dempe rødhet.

En favoritt produkt som vi alltid anbefaler er Phyto Corrective mask fra SkinCeuticals. Det er et beroligende produkt som du kan sove med. Den demper rødhet og gir i tillegg fukt til huden.

Fra ZO Skin Health anbefaler vi kremen Rozatrol som er spesielt utviklet til rosacea hud. En annen krem fra Skinceuticals som mange med rosacea har god erfaring med, er Redness Neutraliser som vil roe ned og hjelpe mot rød hud.

Vi har også erfaring med rosacea og laser mot generell rødhet. Hvis rosaceaen er veldig betent og man har mye kviser vil ikke dette være et alternativ først. Vi behandler også rosacea med Dermapen og Mesoterapi mot rødhet i huden.

Mange opplever rosacea som en plagsomt tilstand, og en del vet ikke heller at det er det de lider av. Vi har god erfaring med det hos oss og vil hjelpe deg med et program spesielt tilpasset deg og din hud. Rosacea er en sykdom som man kan holde nede ved hjelp av rett behandling/produkter og livsstil.

Hilsen fra oss alle på Nordstrandklinikken 😊

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!