Ansikt

Fotona laser

Prisliste >
Fotona laser

Hvordan virker hudoppstramming med Fotona 4D? 

Fotona 4D/5D behandling er en av våre mest populære behandlinger på Nordstrandklinikken.

Mange som kommer til oss er ønsker en behandling med god effekt, men som samtidig gir naturlige resultat. Vi bruker Fotona laser som er utviklet for å kunne behandle en rad ulike indikasjoner og hud utfordringer. Vi kan bla. behandle arr, blodkar, akne og hudoppstramming - som vi skal forklare kort hva som foregår under en fotona 4D/5D behandling.

Under første konsultasjon avklares hvilke forventninger du har. Sammen vil vi legge en plan for en behandling som passer deg og dine mål.

Hvis man er ute etter en behandling som gir hudoppstramming, og en finere hud overflate så vil Fotona 4D/5D være det riktige valget for deg.

Årsaken til at den heter 4D/5D, er at vi går igjennom ulike steg i behandlingen. 

Fotona 4D/5D er en ikke-kirurgisk behandling, med lite nedetid. Vi kombinerer to lasertyper med ulike bølgelengder.

Hva er fordelene med Fotona 4D behandling?

-Den er hudoppstrammende, uten injeksjoner

-Den gir et løft i ansiktet 

-Du får umiddelbar effekt på hudstrukturen, og gir en hudfornyelse.

Hvordan gjennomføres en behandling?

Steg 1

Vi bruker først Er: Yag for at styrke opp slimhinner på innsiden av kinnene. Den gir en oppstramming på linjer fra innsiden.

Steg 2

Neste trinn bruker vi samme håndstykke med en lavere energi. Du vil nå ha en kjøler som vil dempe ubehag. Dette trinnet vil stimulere kollagen, og strammer opp bindevevet i huden. Denne kan brukes direkte på linjer på nasolabiale folder, i pannen, hals, rundt øyene. Dette steget er trygt for øynene, du trenger derfor ikke briller. 

Steg 3 + 4 

Denne delen kalles før tissue tightening, og da bruker vi noe som kalles for Nd:Yag. Denne vil gå ned dypere i vevet og vil stimulere huden til å produsere kollagen. Kollagen er et protein i huden som brytes ned ved alder og ulike livsstilsfaktorer. 

Steg 5

I det siste steget gjør vi en laser peel som også kalles resurfacing. Denne vil vi tilpasse hvilken hudtype du har, og hvilken hud utfordring vi skal behandle. Hvis du f.eks.har fine linjer rundt munnen vil vi gå litt dypere, og får små blødninger i huden. Hvis det er porer som er fokuset, vil vi ikke gå like dypt. Etter dette steg vil huden være rød, og litt stram-  akkurat som en følelse at man vært i solen litt for lenge. Vi legger ofta på en c-vitamin serum som kan svi i 2-3 minutter og en reparerende krem. Vi tar alltid på solkrem etter en laserbehandling. I dette steg vil man ha kjøleren som vil dempe ev ubehag og smerter. Huden vil føles jevnere, og den vil forbedre strukturen, dette steg gir en umiddelbar effekt.

Du kan forvente at huden vil være tørr/stram dagene etter behandling, og flassing er veldig vanlig. Laser med Fotona gir best effekt på de under 65 år, og hvis man har mye overflødig hud kan kirurgi behøves. Det er viktig å bruke høy solfaktor etter, og før behandling-  samt unngå soling da huden er ekstra ømfintlig. 

Fotona 4D

Hvilke områder kan behandles?

- Hals
- Bryst
- Poser under øynene
- Nasolabiale folder
- «Hamsterposer»
- Store porer
- Små linjer
- Område på kropp som man ønsker hudoppstramming

Bestill time

Hvor lang tid tar en behandling?

Første gang vi tar behandlingen, vil vi sette opp ekstra tid for å snakke og informere om behandlingen. Om man ønsker bedøvelse krem så er dette mulig. Behandlingen tar ca en times tid. 

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Hvor mange behandlinger man trenger er individuelt utifra alder, utgangspunkt og hva slags resultat man ønsker og oppnå. Vi anbefaler at man tar en kur, på 4 behandlinger for 

 

Hva kan du forvente av behandlingen, og når kan man se resultat?

Fotona 4d/5D laser behandling gir minimal nedetid og ubehag, slik at du kan fortsette med dine daglige aktiviteter. Du vil oppleve en jevnere hudtone, og friskere hud etter behandlingen - men full effekt vil komme fra 2-3 måneder. Fordelen med behandlinger er at det er ingen injeksjoner, minimale bivirkninger og nedetid og langvarige resultater.

Er behandlingen smertefull?

Du vil oppleve at huden kjennes varm under behandlingen, men man vil få tilgang på en kjøler som man kan holde der man måtte ønske det under behandling. Man vil også kunne få bedøvelseskrem før behandling om dette er noe man ønsker.

Hvem kan ikke gjennomføre behandlingen?

Laserbehandlinger kan ikke gjennomføres på gravide eller ammende. Noen type medikamenter kan ha kontraindikasjon for laserbehandling, så opplys til sykepleier i helseopplysningsskjema om du skulle gå på medisiner. Noen med noen typer autoimmune sykdom kan også ikke behandles med laser, har du spørsmål så kan du ringe oss. 

Kan jeg sminke meg eller bruke produkter etter behandling?

Første dagen skal huden få hvile, og produktene som sykepleier har smurt på- skal få ligge på til dagen etter. Dagen etter kan man bruke mildere type kremer med mye fukt, og produkter uten for mye parfyme. Sminke kan brukes dagen etter behandling. Vi har også kremer vi selger på klinikken for å dekke over rødhet, som man kan bruke rett etter behandling. 

Hvordan vil huden min føles etter behandlingen, finnes det noen bivirkninger?

Noen kan etter endt behandling oppleve rødhet, stramhet og en følelse av å være solbrent. 

Noen kan også oppleve å bli hoven eller få smerter i det området man har tatt laserbehandling, og dette er helt ufarlig. Om dette skjer, så tar man kontakt med klinikken slik at man kan få smertestillende eller tabletter for å dempe hevelse. 

Er det noe jeg må tenke på før og etter behandling?

Før behandling så skal man ikke sole seg to uker før behandling, og en måned etterpå. Hvis det er sol ute så bør man beskytte huden med solfaktor 30 eller 50. I tillegg bør du unngå kremer og peelinger som kan irritere huden den siste uken før du skal fjerne sprengte blodkar.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!