Kropp

Rumpeløft (seteplastikk)

Prisliste >
Rumpeløft (seteplastikk)

Etter vekttap så kan rumpen falle ned og gi manglende projeksjon og bli flat og hengende ned. Mange ønsker mer volum og form og “sprett”. Ved en seteplastikk lager man et buet arr over hver rumpeball (“butterfly scar”) og man løfter setepartiet opp for å få mer projeksjon og bedre form av denne. Man kan enten fjerne den overskytende huden og stramme opp, eller rotere og legge dette vevet inn i rumpen for en rumpeforstørrelse. Hos mange som har gått mye ned i vekt har man ikke nok fett å transplantere som ved BBL og dette er derfor en god metode for å forstørre rumpen og få sprettrumpe hvor man både strammer huden og forstørrer den.

BBL eller seteplastikk?

Det vi kaller seteplastikk er faktisk det brasilianerne kalte BBL, brazilian buttlift, mens de fleste steder i verden og Norge brukes BBL begrepet for det som av brasilianerne ble kalt BBA, brazilian butt augmentation, altså rumpeforstørrelse med eget fett. Vi kommer derfor også til å benytte BBL begrepet for forstørrelse med fett og seteplastikk eller rumpeløft begrepet for de inngrepene hvor man strammer opp den hengende huden og får et arr. Inngrepet kan kombineres med fettsuging av ryggen og andre områder.

Hva er en BBL?

Se egen informasjonsside om BBL. Men en Brazilian Butt lift er dermed et inngrep hvor man fettsuger flere områder, f.eks. mage, midje og rygg og sprøyter dette inn i rumpen for å få en større og mer projisert, spretten rumpe og også til såkalte hip dips, dvs. dersom man har manglende fylde. Endel oppsøker oss for de synes de har mer mannlig form med mer fett på magen og lite eller ingen fett på hofte og rompe og ønsker en omfordeling av dette for mer kvinnelige former.

For korreksjon av hip dips kan man også bruke huden fra en seteplastikk i motsatt retning eller så er det vanligst å bruke fett for å korrigere dette.

Bestill time

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Selve  operasjonen tar ca 2-3 timer.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Hva må jeg ta hensyn til etter en rumpeløft?

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. Inngrepet er som regel lite smertefullt. Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person, men man får mye bedøvelse under operasjonen som gjør at det som oftest er lite smerter den første tiden, og når bedøvelsen går ut har man medisiner som gir god effekt mot smerter. Man får grundig forklart skriftlig og muntlig hvordan man skal ta medisinene. Smertestillende blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjonen.  Man skal ikke sitte på rumpen de første ukene etter inngrepet slik som etter BBL, og bør ha en pute under knærne når man sitter for å avlaste rumpen.  Vi lukker vanligvis såret med sting som løser seg opp av seg selv. I noen tilfeller legges det inn dren. Vi har en kontroll på klinikken etter 5-7 dager. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etterpå. 

Du kan gjøre dagligdagse aktiviteter 2 uker etter operasjonen. Du kan gå små turer men trening med høy puls bør man vente til det har gått 4-6 uker. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!