Ansikt

Panneløft

Prisliste >
Panneløft

Generelt om Panneløft

Noen mennesker får et tidlig aldrende utseende i form av nedsunkne øyebryn, ”sinna rynker” mellom øyenbrynene, flere rynker i pannen eller får ”strengt ansiktsuttrykk”.

Selvom øyelokksoperasjon er det vanligste inngrepet for å korrigere løs hud og for hudoverskudd på øyelokk og redusert synsfelt, er det endel tilfeller hvor hele pannen faller ned og gir lavtsittende øyebryn. Man kan holde på pannen og trekke opp og dersom øyebrynene får en mer korrekt posisjon er man kandidat for øyebrynsløft eller et fullt panneløft. Et panneløft medvirker til løfting av øyenbrynene og glatter ut rynkene.

Dersom øyenbrynene er sunket nedenfor kanten av øyehulen, gir dette et overskudd av hud på øvre øyelokk.

Panneløft eller øyelokkplastikk?

Mange pasienter kommer ofte med forespørsel om øyelokkplastikk når det riktige å gjøre er et panneløft.

I noen tilfeller kan problem med løs hud være på begge steder og det kan være aktuelt med panneløft kombinert med øyelokkplastikk. Dette tas det stilling til ved en eventuell konsultasjon.

Faktorer som bidrar til tidlig aldring 

Røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, overforbruk av alkohol og dårlig kosthold er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldring, men også øker komplikasjonsrisikoen og dermed minsker muligheten for å få et vellykket kosmetisk resultat av panneløft.

Hva må jeg tenke på før operasjon?

Du får en grundig konsultasjon for å vurdere om det er nødvendig å kombinere panneløft med øyelokkplastikk. For å få et optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor.

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner

Hvis du røyker, må du slutte å røyke minst 1 uke før operasjon, og også avstå fra røyking i 2 uker etter.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta og hvilke forberedelser man skal gjøre hjemme.

Bestill time

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Selve  operasjonen tar ca 2 timer.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Hvordan utføres panneløft?

Panneløft gjøres gjennom et snitt i hårfestet under lokalbedøvelse og sedasjon (smertestillende og beroligende medisiner).

Deretter frigjør man under huden mot øyenbrynene, der den ekstra huden fjernes og resterende hud syes til hårfestet slik at arret blir så lite synlig som mulig.

Vi lukker såret med sting som må fjernes etter 7 dager. Panneløft kan gi grunnlag for sykemelding. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente ca 6 uker med.

Hvordan blir arrene etter et panneløft og hvor lenge varer resultatet?

Arrene er i begynnelsen ofte røde, kløende og harde, men med tiden blekner og mykner de.I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige fordi dette er avhengig av personens egne nedarvede egenskaper.

Hva med jeg ta hensyn til etter operasjon?

Du kan komme tilbake til klinikken etter 7 dager og fjerne sting. Vi anbefaler derfor at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen. Pannebandasje må du bruke i 6 uker etter operasjon.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!