Kropp

Lårplastikk

Prisliste >
Lårplastikk

Hva er en lårplastikk?

En lårplastikk er en operasjon som korrigerer løs og overflødig hud på innsiden av lårene. Inngrepet er vanligst etter vekttap og med alderen da huden ikke trekker seg tilbake. Ofte kan man være plaget med lår som gnisser eller gir ubehag når man går og gjør fysisk aktivitet. Noen ønsker bare et strammere lår men noen opplever også å få gnagsår på innsiden av lårene.

Hudoverskudd oppstår ofte når man gjennomgår et større vekttap eller etter en større fettsuging. Selv om huden trekker seg noe tilbake selv, etterlates det ofte et hudoverskudd. Det er dessverre ikke mulig å trene bort hudoverskudd, men det finnes ulike behandlinger du kan benytte deg av.

Det finnes ulike metoder for lårplastikk, enten ved en vertikal lårplastikk som etterlater et arr på innsiden av låret, eller en horisontal lårplastikk som gir et arr i lysken. Denne kan også kombineres med et kort arr ned på låret. Lengden av arret avhenger av hvor mye hud som skal fjernes.

Hvilken behandling du trenger, avhenger av ditt unike tilfelle. På konsultasjon hos oss på Nordstrandklinikken vil vår kirurg vurdere din situasjon og gi deg sine anbefalinger. 

Fjerning av hudoverskudd med lårplastikk

Dersom du er plaget med større mengder hudoverskudd som ikke trekker seg tilbake, kan det være nødvendig å fjerne huden med lårplastikk. Lårplastikk er et kirurgisk inngrep der overflødig hud fra lysken til kneet fjernes. Etter massivt vekttap kan man dersom det gir fysiske plager få inngrepet momsfritt.

Man bruker en metode som tester hvor mye hud som er trygt å fjerne og fjerner deretter denne. Etterpå sys det med plastikkirurgisk teknikk med selvoppløselig tråd. Man tar så på en komprimerende strømpe. Etter inngrepet ligger man på oppvåkningen til du er i form til å dra hjem, vanligvis etter noen timer.

Fettsuging

Oftest har pasienter en kombinasjon av hud- og fettoverskudd. Det kirurgiske inngrepet kombineres derfor ofte med fettsuging av innside lår. Fettsugingen foretas gjennom små hull i huden som etterlater ubetydelige arr.

Tror du at trenger en mindre omfattende behandling enn lårplastikk? Dersom du har kun fett og ikke hudoverskudd er det oftest nok å kun fettsuge innside lår. Huden vil da trekke seg noe tilbake. 

Er det mye fett på innside lår så vil en fettsuging alene kunne gi hudoverskudd dersom ikke huden trekker seg tilbake. En økende gruppe pasienter er de som på et tidligere tidspunkt har fått utført en fettsuging og hvor huden ikke trukket seg tilbake etter inngrepet. Det finnes også noen ikke-kirurgiske metoder for oppstramming av huden. Disse kan være noe mer uforutsigbare hvor mye det strammer men etterlater ikke arr. På konsultasjon hos Nordstrandklinikken vil vår kirurg vurdere hvilken behandling som er best i din situasjon.

Bestill time

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner. Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. 

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyre preparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt imot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. 

Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.Selve  operasjonen tar ca 3 timer. På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. 

Hva må jeg ta hensyn til etter en lårplastikk?

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person. Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene.

Etter inngrepet bandasjeres med Micropore tape, steril bandasje og en komprimerende strømpe. Etter 4 dager kan du dusje og  fjerne  eventuelle bandasjer, men ikke papirtapen over selve såret.  Det er normalt at det har blødd litt ut i strømpen og at det væsker litt fra såret den første uken. Tapen tørkes med hårføner før strømpene settes på igjen. Det sys med innvendige sting som løser seg opp selv etter 3-6 måneder. 

Lårplastikk etterlater et arr på innsiden av lårene og i lysken. Arrets lengde varierer, avhengig av hvor mye hudoverskudd som er fjernet. Vi syr med sting i flere lag, og disse løser seg opp selv. Etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft de første 4 ukene. Man skal bruke kompresjonstøy etterpå, døgnet rundt i 3 uker og 3 uker på dagtid. 

Taping bør fortsettes så lenge arrene er røde og minst 3-4 mnd. Etter operasjonen må du bruke kompresjonstøy døgnet rundt i tre uker, og deretter på dagtid i ytterligere tre uker. Dette vil sikre at resultatet blir best mulig. Etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!