Kropp

Intimkirurgi

Prisliste >
Intimkirurgi

Hva er intimkirurgi?

Noen har indre kjønnslepper som er store og kommer utenfor de ytre og opplever at det kan gi fysisk eller psykisk ubehag. De fleste som oppsøker opplever gnissing mellom lår og fysisk ubehag eller at man opplever det som kosmetisk skjemmende og ønsker en reduksjon av disse. Dette kan korrigeres ved et kirurgisk inngrep (labiaplastikk) hvor man fjerner overskytende vev og syr pent sammen.

Hvordan utføres det?

Inngrepet foregår i en sedasjon anestesi eller lett narkose og med mye lokalbedøvelse i tillegg som gjør inngrepet smertefritt. Arrene pleier ikke å bli synlige. Man syr med sting som blir borte av seg selv og man kan gjenoppta normal aktivitet etter noen få dager. 

Labiaplastikk (indre kjønnsleppereduksjon)

En labiaplastikk er en indre kjønnsleppereduksjon hvor man reduserer størrelsen på de indre kjønnsleppene. Lange indre kjønnslepper kan lage mye ubehag og smerter for kvinnen i sammenheng med samleie eller trening. Labia minora plastikk går ut på å minske, korrigere asymmetri og størrelse på de indre kjønnsleppene. 

Fettransplantasjon til ytre kjønnslepper

Noen oppsøker oss da de har sjenanse av at de har mistet volum nedentil og opplever atrofi og aldringstegn av de ytre genitalia. Man kan løse dette ved å fettsuge et område og fettransplantere til ytre kjønnslepper. Dette er et relativt lite og smertefritt inngrep med fornøyde pasienter som ofte ikke visste at det var mulig å korrigere. Om en har asymmetri eller mangel på fylde kan eget fett brukes for å rette opp i dette. Dette fettet hentes fra for eksempel mage og blir transplantert inn i kjønnsleppen gjennom små snitt. 30% av fettet som transplanteres vil forsvinne igjen. Man setter derfor ofte noe mer fett inn for å ta hensyn til dette. 

Fettsuging av venusberget

Noen har uforholdsmessig mye fett på venusberget og ønsker fettsuging av dette området. Uheldig fordeling av fettansamlinger kommer enten av arv eller hormoner. Mellom nedre del av magen og kjønnsleppene kan det komme et overskudd av fett som kan virke sjenerende. I dette området av kroppen gir ikke alltid intens trening eller slanking minskning av fett. Inngrepet gjøres med fettsuging av dette området. 

Bestill time

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyre preparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene. Selve  operasjonen tar ca 30-60 min.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Tiden etter operasjon 

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person.Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon. Etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!