Bryst

Fjerning av protese med kapsel

Prisliste >
Fjerning av protese med kapsel

Fjerning av proteser

Endel pasienter vil på et eller annet tidspunkt ønske å ta ut protesene sine. Det kan være at man har hatt de i veldig mange år og av ulike grunner ikke ønsker å ha de lenger, eller at man ønsker å ta de ut for å redusere størrelsen, eller det hos noen få over tid oppstå noe ubehag og tegn til kapseldannelse.

Å fjerne proteser

Det å fjerne brystproteser er mye mindre smertefullt å sette inn proteser. Her vil plastikkirurg bruke samme snitt på arrene som ble brukt på å sette inn protesene. Noen som ønsker å fjerne brystproteser, velger å legge inn sitt eget fett for å ikke miste all fylde og volum. 

Bestill time

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette noen uker før operasjon. Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Kompresjonstøy 

Etter fjerning av proteser anbefales å bruke en stram sports BH eller en kompresjons BH som man får kjøpt på klinikken. .

Hvor lenge må jeg vente med å dra på jobb etter en operasjon?

Etter fjerning av proteser kommer man raskt til seg selv og kan gjenoppta daglig aktivitet med en gang. Har man fysisk tung jobb bør man være borte inntil en uke fra jobb, men har man kontorjobb kan man dra tilbake på jobb med en gang. 

Når kan jeg trene etter operasjon? 

Du bør holde deg i ro de to første ukene, samt unngå tunge løft. Etter 4 uker kan du starte med trening.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!