Kropp

Fettsuging

Prisliste >
Fettsuging

Hva er fettsuging?

Mange har uønsket fett som man ønsker å bli kvitt. Noen områder er vanskelige å trene bort, og uheldige fettansamlinger kan skyldes livsstil, arvelige eller hormonelle forhold. Fettsuging er ikke et alternativ til slanking men egner seg meget godt til områder med lokalisert fett ansamlinger som man ikke får bort, og for å få frem underliggende konturer.

Vi benytter alle metoder for fettsuging. Det vanligste er tradisjonell fettsuging hvor man benytter ulike typer kanyler, former og størrelser med et sug. Dette inngrepet utføres som regel med anestesi og egner seg til å fjerne større mengder fett, men også til konturering. 

Se egen side om smartlipo og laserfettsuging, som er en mer skånsom teknikk for fjerning av fett. Dette kan gjøres i våken tilstand med smertestillende medisin eller ved søvn, og man kommer seg raskt. Dette inngrepet egner seg som oftest for mindre områder og mindre fettansamlinger, eller områder med fett som er hardere og vanskeligere å få ut med tradisjonell fettsuging. En annen fordel er at det med forsiktighet kan stramme opp huden etterpå om det er løs hud. 

Er fettsuging permanent?

Man er født med et visst antall fettceller på kroppen og disse har ulike fordeling på kroppen mellom mennesker og mellom kvinner og menn. Menn lagrer f.eks. oftere fettet på magen, mens kvinner på mage, hofter og bryst. Ved slanking får man mindre innhold i fettcellene, men det er like mange fettceller. 

Ved en fettsuging fjernes fettcellene permanent fra et område hvor man ønsker mindre fett og opprettholder man samme vekt etterpå operasjonen vil resultatet være varig. 

Kan fettet komme tilbake der man har utført en fettsuging? 

Hvis man holder samme vekt så skal resultatet være stabilt. Hvis man derimot legger på seg og fortsetter å spise som tidligere, så vil overskuddsenergi bli lagret som fett men i større grad på andre områder. Det vil bli lagret både i de områdene man har blitt fettsuget da det alltid må være igjen noen fettceller under huden, men i mye større grad på andre områder. Man vil derfor legge på seg mer på andre steder enn hvor man fettsuget men også litt der man har fettsuget om man går opp i vekt etterpå.

Vanlige områder å fettsuge

 • Mage
 • Flanker
 • Innside og utside lår
 • Innside knær
 • Overarmer
 • Ryggputer
 • Innside knær
 • Dobbelthake
 • Kjevelinjen
 • Bryst hos menn
 • Venusberget (nedenfor trusekanten)

Magen er det vanligste området å fettsuge. Dr. Vigen interesserer seg for kroppsformende kirurgi og 3D fettsuging / high definition lipo, og kjenner til teknikker for å få frem underliggende og mer atletiske konturer. Det er mange forskjeller mellom anatomien til kvinner og menn som er viktige å ta hensyn til ved fettsuging, hvilket fett fjerne og hvilket bevare innenfor de forskjellige områdene. 

Dersom det er en del løs hud (magen) vil det kunne bli mer løs hud etter fettsuging og inngrepet bør da kombineres med bukplastikk, (enten full eller mini bukplastikk) eller annen oppstrammende behandling.

Det er egne regler som vi er opptatt av for hvordan man skal fettsuge på kvinner og menn for å få frem hhv feminine og maskuline former. 

Fettsuging hos kvinner

Ved fettsuging hos kvinner er man opptatt av å få en timeglass formet figur, med tanke på konturering av midje og hofter. Hos kvinner kombineres oftere fetttsuging med fettransplantasjon for å spare fettet og sette det inn for mer kvinnelige former i bryst, ansikt, rumpe eller hofter (hip dips). Det er populært å flytte fett fra et område til et annet område som f.eks. mage og midje til bryst.

Fettsuging hos menn

Mage og midje er områder som genetisk er vanskelige å slanke bort og hvor menn ofte lagrer fett. De er derfor de vanligste områdene å fettsuge hos menn da de oftest ønsker å få frem atletiske konturer fra magemuskler og få bort “bilringen”. Mange har mindre eller mer fett på bryst og av og til kvinnelig form og noe kjertelvev, slik at ved gynekomasti eller enklere fettansamlinger på bryst er det et vanlig område å fettsuge for å få bort fett og bedre kontur av pectoralis muskelen.

Har man tegn til gynekomasti og kjertelutvikling kan det tas ut gjennom et lite snitt ved brystvorten samtidig.

Fjerne hud eller ikke samtidig med fettsuging?

Ofte er det ganske åpenbart om man skal velge det ene eller det andre, men noen ganger blir det en vurderingssak om man skal gjøre et plastikkirurgisk inngrep og fjerne hud, hvor arrene blir lagt på et lite synlig sted og sydd med plastikkirurgisk teknikk, eller om det ikke er så mye hud at man ønsker arr, og heller ha noen små innstikk. Det er viktig at kirurgen har erfaring med alle metoder og ikke bare behersker den ene metoden, og her bør man snakke med plastikkirurgen om på konsultasjon og se mange før og etter bilder av begge typer inngrep og tilsvarende problemstillinger så man vet hva man kan forvente.

Bestill time

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 2-3 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. 

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.  Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene. Selve  operasjonen tar ca 1-2 timer. På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. 

Hva må jeg ta hensyn til etter fettsuging?

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. 

Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person. Den første tiden vil man føle seg litt “mørbanket”. Dette vil avta første uken. Det er også vanlig at det kan komme/renne ut bedøvelsesvæske fra de små innstikkene de første døgnet.  Du kan dusje etter 4 dager. Tapen som sitter på såret kan da tørkes med hårføner. Denne tapen kan skiftes første gang etter ca 10-12 dager. Du vil kunne være litt hoven i 1-2 måneder. Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. 

Hos de fleste trekker huden seg fint tilbake etter en fettsuging men har man mye hudoverskudd bør man vurdere å samtidig gjøre et kroppsformende inngrep, se egne artikler om dette. På konsultasjon vil man få vurdering av erfaren plastikkirurg hva som er best i ditt tilfelle.

Etter operasjonen skal man benytte kompresjonsplagg døgnet rundt i 2-3 uker og like lenge på dagtid etter dette, avhengig av hvilket område som fettsuges. Dette gir et jevnere resultat og at man unngår væskeansamling. Det er små innstikk med sting som som faller av seg selv. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!