Bryst

Fettransplantasjon

Prisliste >
Fettransplantasjon

Hva er fettransplantasjon?

Fettransplantasjon betyr at man flytter fettvev fra et sted til et annet. Her for de som har uønsket fett på deler av kroppen, og med ett ønske om moderat forstørrelse av andre deler av kroppen. Det vanligste er å flytte fett til bryst for å øke volum, eller til rumpe. 

Noen velger fettransplantasjon til ansikt i små mengder for å korrigere tapt volum som ved fillerbehandlinger.

Metoden gir et permanent resultat, så lenge man holder noenlunde samme vekt.

Fettsuge et område

Dersom man har en annen fordeling av fettvev enn hva som er enten vanlig eller ønskelig så kan man fettsuge et område og transplantere dette fettet til et annet sted for å øke volum og eller endre form.

Ved hjelp av fettsuging kanyler og en skånsom teknikk flyttes fettet fra sted til et annet sted på kroppen.

Hvem passer for denne metoden?

Metoden er godt egnet for de som ønsker et naturlig resultat.

Metoden passer godt til deg som ønsker å øke 1-2 kroppsstørrelser eller transplantere fett istedenfor å bruke proteser. 

Ofte kan det være en god kombinasjon med fettsuging av 1-2 områder man ønsker å fettsuge.

Magne velger inngrepet av kosmetiske årsaker (forstørre brystene på grunn av manglende volum, form og for å korrigere asymmetri).

Det kan også være kvinner som har små og tomme bryst etter å ha gjennomgått graviditet og amming eller kvinner som har lite utviklet bryst. 

Tid

Ved vanlig fettsuging trenger man ikke ta hensyn til fettet som suges ut og derfor er denne metoden tidskrevende, Her benytter man seg av spesielle kanyler som høster de minste bestanddelene og de mindre fettcellene.

Ved rekonstruksjoner etter brystkreft brukes fettransplantasjon mye (spesielt over proteser) fordi det er lite vev over protesen etter brystet er fjernet.

Brystforstørrelse med eget fett 

Mange ønsker ikke å legge inn fremmedlegemer som silikonimplantater, men vil ha noe som føles naturlig.

Fettransplantasjon passer godt for de som har implantater fra før, men ønsker å få mer fylde i brystene uten og måtte skifte til større implantater. Kvinner med lite fettlag under huden kan danne små folder i protesene som kan synes og kjennes (kalles for Rippling).

Hybrid brystforstørrelse

En Hybrid brystforstørrelse er en brystforstørrelse hvor man kombinerer protese og fett.

Brystet

Brystene består av 15 til 20 grupper med melkeproduserende kjertler, lobuli, omgitt av fettvev. Fra hver gruppe går det en melkegang til brystvorten. Rundt brystvorten er det et mørkere område, areola, som inneholder små talgkjertler som smører brystvorten og holder den myk.

En hybrid brystforstørrelse hvor protesen bygger et visst volum (f.eks. ⅔ eller ¾) og hvor fettet ligger over protesen og gjør det mykt (og skjuler f.eks. kantene på protesen) er en veldig god løsning om man har lite kjertelvolum, men allikevel endel fett på kroppen ellers. 

Bestill time

Klinikkoordinator - følger deg hele reisen

Før konsultasjonen treffer du vår dyktige klinikkkoordinator som skal følge deg hele veien og gi deg informasjonen du måtte trenge. Underveis vil du ha dialog med hun hele veien både før og etter operasjon. Klinikkoordinator vil også bistå deg om du skulle ha noen form for for spørsmål, og hun har tett samarbeid med vår plastikkirurg og sykepleiere. 

Før operasjon 

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. 

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. 

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Ved operasjonen får du narkose, og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som gjør at det blir mindre smerter.

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. Under ett inngrep som fettransplantasjon, skal kompresjonstøy kun brukes der hvor det er fettsugd. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!