Kropp

Bukplastikk

Prisliste >
Bukplastikk

Hva er en bukplastikk? 

Ved en bukplastikk (også kalt mageplastikk, “tummy tuck”) strammes huden på magen, og overflødig hud fjernes ved et snitt langs trusekanten. Inngrepet kombineres oftest med fettsuging av magen og midje for en bedre figur. Inngrepet er vanligst etter vekttap eller ettter gjennomgåtte svangerskap hvor man kan ha splittede magemuskler, og man samtidig syr de sammen igjen for å få en stram bukvegg.

Ved en full bukplastikk så strammes all huden helt opp til brystkassen mens ved en minibukplastikk strammes kun huden nedenfor navlen. Inngrepet etterlater et arr langs trusekanten og det er viktig å tegne og planlegge godt på forhånd slik at arret kommer så lavt som mulig og under truse eller bikini kanten. Dette vil blekne og bli mindre og mindre synlig det første året. 

Det finnes også ikke-kirurgiske metoder å stramme opp magen på, både Fotona T-runner som vi har, samt andre metoder. For vurdering av dette ta kontakt i kontaktskjema.

Før og etter bilder

For før og etter bilder så må man komme på en uforpliktende konsultasjon for å se resultater av andre som har vært operert og godkjent dette. På konsultasjonen ser man om man egner seg for en operasjon og kommer med anbefalinger og råd, og se hva man kan oppnå også utifra de ønsker man har. 

Inngrepet begynner med at man fettsuger hele magen og midjen for å få best mulig form og kontur. Deretter legger man et snitt langs trusekanten og fjerner overskytende hud. I de fleste tilfeller strammer man også magemusklene sammen. Noen ganger hvor hudens elastisitet er bevart og ikke for hengende, kan man løse problemet ved fettsuging eller smartlipo teknikk alene som også kan trekke huden noe tilbake, men i de fleste tilfeller spesielt hvor det er løs hud får man et bedre resultat med en bukplastikk. Spesielt også dersom bukveggen er slapp pga rektusdiastase (splittede magemuskler) anbefales full bukplastikk med sammensying av magemusklene. Man kan også sy diastase kun i nedre del ved en minibukplastikk, men det anbefales ved diastase å gjøre en full bukplastikk og sy magemusklene sammen hele veien, ellers kan noe av vevet bak presse seg oppover. 

Noen mennesker har vært overvektige og får etter en vektnedgang et plagsomt hud- og fettforkle som henger over buksekanten. Man kan trene bort fett, men hudoverskuddet klarer man ikke trene bort. Hos mange kan også dette området være særdeles vanskelig å trene. Dersom man har fysiske plager av hudoverskuddet og oppfyller kriterier for operasjon i det offentlige kan inngrepene utføres momsfritt.

Kan kombineres med andre inngrep

Vi gjør som oftes bukplastikk i kombinasjon med fettsuging. Man kan også kombinere med andre inngrep, for eksempel er en såkalt “mommy makeover” at man gjør en bukplastikk, full eller mini og samtidig legger inn brystproteser. I endel tilfeller holder det med minibukplastikk hvor man ikke flytter navlen og kun fjerner det nederste området, mens det ved en full bukplastikk strammes helt opp til brystbenet og man lager en ny navle. Det er også mulig å kombinere en bukplastikk med et seteløft (såkalt nedre kroppsløft) eller med en BBL og 360 graders fettsuging. I mange tilfeller vil det imidlertid være greit å gjøre en ting om gangen så man ikke får forlenget operasjonstid med økt risiko for blodpropp og andre ulemper det kan innebære.

Hva skjer med magen under en graviditet?

Under graviditet går magemusklene til siden for at livmoren og babyen skal komme frem, og etter fødselen så pleier magemusklene komme sammen igjen. Det er vanlig at det er en liten avstand mellom magemusklene etter fødsler og det trengs som regel ikke gjøres noe med. Men i endel tilfeller kan det gi enten fysiske eller psykiske plager med bulende bukvegg fordi magemusklene ikke kommer sammen igjen etterpå. Dette kalles for rektusdiastasesplittede magemuskler«) og er vanligst hos kvinner som har født flere barn. Det kan føre til bulende bukvegg men også ryggsmerter fordi man har manglende støtte av muskulaturen foran. Mange som har fått en slapp bukvegg (som man ikke får trent opp igjen) og manglende støtte av bukveggen foran (som av og til gir ryggsmerter) kan man korrigere ved å sy dem sammen igjen under operasjonen («rafing»). I veldig mange tilfeller gjør vi dette også mest pga å få et smalere midje og et kosmetisk penere resultat. Mange sier også at de etter operasjonen har blitt mindre sliten i ryggen som man ikke visste hadde med dette å gjøre.

Det er ulike metoder, og på konsultasjon vil plastikkirurg se hvilken metode som egner seg best for deg, grad av hudoverskudd, om det foreligger rektusdiastase, vurdere vekt og BMI (body mass index), om det er behov for eventuelt ytterligere vekttap før inngrepet, behov for  fettsuging, plassering av navle og snittføring.

Nedre kroppsløft (bodylift)

Ved et nedre kroppsløft gjøres først en seteplastikk eller såkalt rumpeløft, og deretter en bukplastikk under samme operasjon. Man starter i mageleie og da løftes først setepartiet opp for å få mer projeksjon og bedre form av rumpen. Man får et buet arr over hver rompeball, såkalt “butterfly scar”. Det er en annen operasjon enn en BBL (brazilian buttlift) hvor det sprøytes inn fett. Se egen artikkel om seteløft for mer info. Man kan imidlertid sprøyte inn fett istedenfor dersom det ikke er heng av setepartiet men om man ønsker å bruke fettet man fettsuger fra magen til å mer prosjeksjon bak (BBL). Etter inngrepet på baksiden snus man og man gjennomfører en bukplastikk. 

Kroppsvekt og BMI 

Ideell BMI for bukplastikk er under 28, men vi opererer også på BMI 30-32 om man ikke har andre risikofaktorer. For høyere BMI lønner det seg gå mer ned i vekt for å få et godt nok resultat. Her anbefales det at man sammen med kirurgen legger en kostholds og treningsplan for når det er best å operere.

Klinikkoordinator - følger deg hele reisen

Før konsultasjonen treffer du vår dyktige klinikkoordinator som skal følge deg hele veien og gi deg informasjonen du måtte trenge. Underveis vil du ha dialog med hun hele veien både før og etter operasjon. Klinikkoordinator vil også bistå deg om du skulle ha noen form for for spørsmål, og hun har tett samarbeid med vår plastikkirurg og sykepleiere. 

Bestill time

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyre preparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. Ved operasjonen får du narkose, og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som gjør at det blir mindre smerter.

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. 

Tiden etter operasjon

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. Smertemessig så er dette veldig individuelt, varierer fra person til person. Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. 

Vi lukker vanligvis såret med sting som løser seg opp av seg selv. Det er vanlig å legge inn to dren som fjerner blod og væske fra sår området under huden. Disse fjernes vanligvis noen dager etterpå ved første kontroll hos sykepleier. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etterpå. 

For full bukplastikk hvor det foreligger medisinsk indiksjon, dvs hvor det er gnisning og eksemplager, kan man få mulighet for sykmelding i 2-4 uker. Etter en uke vil man komme på kontroll til på klinikken. 

 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!