Bryst

Brystreduksjon

Prisliste >
Brystreduksjon

Generelt om brystreduksjon

Store og tunge bryst vil hos mange kvinner gi nakke- og skulderplager. Andre har store bryst som henger og ønsker brystene mindre og med et betydelig løft. Dette lettgjør dagligdagse aktiviteter både i jobb og fritid og det blir lettere med trening. Mange pasienter som har store bryst og nakkesmerter sier etterpå at de angret seg for at de ikke gjorde operasjonen tidligere i livet.  

I de fleste tilfeller vil brystet være stort og tungt og det er viktig å redusere mye volum, mens i andre tilfeller er det et større problem at det henger mye som kan være et problem når man løper og trener og det kan vel så mye være å forme brystet, og volumreduksjonen kan være av mindre karakter. Dette er individuelt og må vurderes ved konsultasjon. Brystreduksjon og brystløft er to sider av samme sak, man former brystet til et pent rundt bryst og tilpasser volumet av brystvevet til ønsket størrelse.

Store bryst kan gi nakkeplager

Dersom man har mye nakkeplager eller opplever tunge bryst opplever man som oftest betydelig bedring ved å fjerne 300-500 gram eller mer per side. Ved en brystreduksjon fjernes alt ifra 200 gram til 1,5 kg per bryst avhengig av størrelsen og hva man ønsker. Fjerner man mindre enn dette vil det  ofte være å karakterisere som et brystløft, selvom man ved brystløft som regel ikke fjerner noe volum og kun omfordeler det volumet man har. I mange tilfeller vil dette inngrepet være medisinsk indisert, dvs det er av helsemessig karakter. Man kan da få inngrepet utført momsfritt og få sykmelding fra jobb i 2-3 uker. Brystreduksjon vil fjerne ubehaget som hviler på de med for store bryster. Reduksjonen og operasjonen kan fjerne rygg- og skuldersmertene man har fått som resultat av store bryster.

Før og etter bilder etter brystreduksjon

For å se før og etterbilder kan man komme på en uforpliktende konsultasjon. Man vil da se om man er egnet for operasjon og se på valg av teknikk og vise bilder av pasienter som er operert med brystreduksjon av Dr. Vigen. Hvor mye som skal fjernes og hvor mye man ønsker å sitte igjen med etterpå må vurderes utifra hvor mye plager man har, ønske om størrelse etter operasjonen og utgangspunktet. Man vil komme med forslag og vise bilder fra tilsvarende operasjoner. Det vanligste ved brystreduksjon er å fjerne et sted mellom 300-800 g per side avhengig av størrelse og plager. Mange av de som har hatt store bryst ønsker en lettere tilværelse men fortsatt en god håndfull fordi dette er man vant med og ønsker heller ikke for små bryst. Plastikkirurgen kan vise mange før og etter bilder på konsultasjon hvor man blir enige om hva som vil være best i ditt tilfelle.

Kan man amme etter en brystreduksjon?

Vi bruker en teknikk hvor kjertelvevet bak brystvorten beholdes og man ikke skjærer direkte bak brystvorten. Man skal således kunne amme etter en brystreduksjon. Det finnes brystreduksjonsteknikker hvor brystvorten er sirkulert av kun en liten stilk og man kan da ikke amme, men vi benytter ikke de metodene hos oss i fertil alder og sjelden hos eldre uten å snakke om det. Man kan allikevel ikke med helt sikkerhet si at man kan amme, og man vet at om man ser alle metoder under ett vil brystreduksjon kunne redusere evnen til å amme, og derfor anbefaler vi at de som kan (som har mindre fysiske plager), venter med en brystreduksjon til etter at de har fått barn. De som derimot har mye plager og tunge bryst har god nytte av brystreduksjon i yngre alder.

Hvordan foregår en brystreduksjon?

Plastikkirurgen tar grundige mål før operasjonen og tegner på brystet med en tusj. Under operasjonen settes mye bedøvelse under narkosen slik at man ikke skal ha vondt etterpå. Man fjerner overskytende vev i nedre og ytre del av brystet og løfter areola - brystvorten opp til ønsket posisjon og roterer inn kjertelvevet under for å få et rundere og mindre bryst. Man syr med selvoppløselige sting som blir borte av seg selv etterhvert.

Kombinasjon med fettsuging

I mange tilfeller kombinerer man brystreduksjon med fettsuging, særlig av flankene.Det kan også være aktuelt om det er gjort brystreduksjon tidligere eller om brystet har lite heng av hud og mye fettvev. Vi bruker enten såkalt vertikal teknikk eller omvendt T teknikk, som tilpasses hver og en pasient.

Hvordan blir arr etter operasjon?

Arrene legger seg i naturlige linjer og vil være av liten bekymring etter operasjonen. De blir penere over tid og kan i mange tilfeller bli svært lite synlige. I noen tilfeller kan det være aktuelt med en arrkorreksjon enten ved å sy på nytt eller ved laserbehandling for å bleke arret ytterligere og få de mindre synlige. Vi anbefaler å teipe arrene lenge etter operasjonen slik at de blir mindre synlige.

Bestill time

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre.

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta og hvilke forberedelser man skal gjøre hjemme.

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene. Selve operasjonen tar ca 2-2,5 timer. På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov.

Hva må jeg ta hensyn til etter en brystreduksjon?

Første døgnet etter operasjon så må man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge. De fleste opplever smertene  etter en brystreduksjon som milde til moderate.Du bør likevel ha et lavt aktivitetsnivå i 4-6 uker etter operasjonen slik at sårene tilheler ordentlig. Brystene vil være hovne den første tiden og man må regne med flere måneder før hevelsen har gått helt ned og man kan se det endelige resultatet. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. Du bør heller ikke få støt eller slag mot brystene. Du skal heller ikke ha armene over hodet første 14 dagene.

Du må gå med kompresjons BH i 6 uker. 3 uker dag og natt og deretter 3 uker på dagtid. Du kan dusje etter 4 dager. Tapen som sitter på såret kan da tørkes med hårføner. Denne tapen kan skiftes første gang etter ca 10-12 dager. Og byttes ukentlig i 3-4 måneder frem slik at arret blir penest mulig. Du bør forebygge ryggplager ved å ligge helt eller delvis på siden innimellom etter en brystreduksjon. Vi har en kontroll på klinikken etter 4-7 dager hvor man bytter bandasjer, ser at alt ser fint ut og forklarer om teiping og kompresjonsplagg.

Kompresjons BH

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. På en konsultasjon kan klinikkoordinator måle deg rundt bryst, og finne en BH-størrelse som vil passe deg etter operasjon.

Hvor lenge må jeg vente med å dra på jobb etter en operasjon?

De som har en stillesittende jobb på kontor eller lignende, kan det holde med en uke borte fra jobb. Dersom du har en jobb med fysisk aktivitet og tunge løft, bør du regne med to uker. Ved kosmetiske operasjoner får man ikke sykemelding, så det kan være greit å planlegge rent praktisk så man får mest mulig ro etter en operasjon. Mange planlegger også dette rundt ferie, for å få en løsning som passer for de.

Når kan jeg trene igjen etter operasjon?

Du bør holde deg i ro de to første ukene, samt unngå tunge løft. Etter 4-6 uker kan du starte med forsiktig trening.

Kan det oppstå komplikasjoner?

Infeksjon

Infeksjon er svært en svært sjelden komplikasjon.

Nedsatt følelse

Nedsatt følelse ved brystvortene eller arret kan forekomme, men det er sjeldent, det pleier som regel å komme tilbake igjen etter ett års tid.

Blodansamling/Hematom

Blødningen kan oppstå rett etter operasjon, men kan også forekomme 2 døgn etter operasjon. Ansamlinger av andre kroppsvæsker forsvinner de fleste av seg selv, men større væskeansamlinger må tømmes av plastikkirurg.

Vår plastikkirurg og vakttelefon er tilgjengelig 24 timer i døgnet i forbindelse med operasjon og for våre pasienter.

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!