Bryst

Brystløft

Prisliste >
Brystløft

Mange kvinner oppsøker oss for et brystløft etter vektnedgang eller etter de har ammet barn. Noen mennesker kan (også i yngre alder) oppleve asymmetri. Dersom man er plaget med hengende bryst, vil det oftest være avgjørende å først gjenopprette en rund og mer spenstig form på brystet. I mange tilfeller har man mistet mye volum og særlig i øvre pol som kan korrigeres med samtidig eller senere innleggelse av implantat. Kombinasjon av brystløft og protese kan være aktuelt om brystet henger mye eller om man ønsker mer fylde i brystet i tillegg til løftet. 

Mindre heng kan noen ganger korrigeres med løft og andre ganger korrigeres med anatomiske proteser som løfter nedre pol, som avhenger av utgangspunkt, ønsket størrelse og volum, samt ønske om form. Dersom brystvorten henger tydelig nedenfor folden trengs brystvorten og løftes opp og brystet strammes opp. Noen begrep som benyttes som betyr det samme: brystløft, mastopeksi, (engelsk: mastopexy, uplift).

3D visualisering av brystløft

Ved konsultasjonen kan man få utført en 3D visualisering av hvordan det vil se ut med brystløft, samt med ulike typer implantater om man ønsker implantat, se egen informasjonsside om brystløft med implantat.

Hvordan utføres et brystløft?

Et brystløft utføres ved at man vanligvis strammer opp og fjerner den overflødige huden, flytter på brystvorten og former kjertelvevet.

Et brystløft er en operasjonsteknikk som løfter brystvortene og omformer brystet til et høyere punkt på brystveggen. Enten man har medfødte slappe bryster eller om brystformen ganske enkelt endret seg og falt ned på grunn av alder, vektendringer eller graviditet, vil et brystløft bidra til å revitalisere brystene, gi en rundere og mer spenstig form, og gjenopprette en mer ungdommelig kontur til overkroppen.

Under konsultasjonen vil man spørre deg nøyaktig hva du ønsker og hva det er du ikke liker med brystene dine, og vil lage en behandlingsplan for å hjelpe deg med å oppnå ønsket brystform. Dette kan innebære brystløft alene eller brystløft med implantat dersom det er behov for å erstatte tapt brystvolum.

Dr. Vigen har jobbet som overlege med brystrekonstruksjoner i mange år og vært på mange kongresser og besøk rundt omkring i verden og tar hjem de siste behandlingsmetodene. Det er viktig å forstå viktigheten av å gi minst mulig iøynefallende snittlinjer. En av måtene å gjøre dette på er ved å velge riktig snittype for hver individuelle anatomi. De tre typene snitt som brukes for et brystløft er:

Nøkkelhullssnitt (Lollipop teknikk)

Dette er det vanligste snittet og begynner med et periareolar snitt og går deretter vertikalt fra bunnen av areola til bunnen av brystet for å rotere kjertelvevet fra hver side.

Ankerinnsnitt

Dette snittet følger samme bane som et nøkkelhullssnitt, men løper også horisontalt langs brystbrettet i begge retninger en kort avstand dersom det er et hudoverskudd her.

Periareolært snitt

Periareolar snittet brukes ikke like ofte, men går rundt brystvorten og arret legges helt inntil for å gjøre det minst mulig synlig. Selv om dette snittet kan gi svært god arrheling, kan det også forstyrre melkekanalene og kjertlene, noe som kan påvirke din evne til å amme i fremtiden.

Etter å ha gjort snittene, vil Dr. Vigen deretter omforme brystvevet for å skape et rundere, fyldigere bryst, samtidig som han løfter brystvorten til en høyere posisjon på overkroppen, og gjenoppretter en friskere, yngre profil.

Arr

En av de vanligste bekymringene for kvinner som søker brystløft er arrene. Realiteten er at hver kirurgisk prosedyre kommer til å etterlate et slags arr. Det er en trade off for å få løftet brystet og fjerne overflødig hud. Med god plastikkirurgisk teknikk og nyere arrbehandlingsmetoder kan arrene bli nesten usynlige. Arrene som regel går rundt brystvorten og ned til folden, av og til også i folden dersom det er hudoverskudd her.

Brystløft med implantat 

Når det ikke er nok ønsket volum i det hengende brystet kan det være behov for å legge inn et implantat (en protese) ved brystløft.

Dette avklares under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker. (Se brystløft kombinert med brystprotese).

Kan jeg amme etter brystløft?

Vi bruker en teknikk hvor kjertelvevet bak brystvorten beholdes og man ikke skjærer direkte bak brystvorten. Man skal således kunne amme etter et brystløft. Det finnes brystløft teknikker hvor brystvorten er sirkulert av kun en liten stilk og man kan da ikke amme, men vi benytter ikke de metodene hos oss i fertil alder og sjelden hos eldre uten å snakke om det. Man kan allikevel ikke med helt sikkerhet si at man kan amme, og man vet at om man ser alle metoder under ett vil kunne redusere evnen til å amme, og derfor anbefaler vi at de som kan (som har mindre fysiske plager), venter med en brystløft til etter at de har fått barn.

Ved større brystdeformiteter og tubulære bryst eller annet kan man måtte benytte metoder som gjør det vanskeligere å amme men da vil plastikkirurgen informere om dette og snakke om dette på konsultasjon. 

Brystløft før og etter bilder

Vi har dessverre ikke lov i Norge til å vise før og etter bilder på nett som informasjon, men man kan få se mange bilder av pasienter som har godkjent det på konsultasjon. Det vil hjelpe deg med å forstå de ulike alternativene dine og gjøre deg i stand til å sette realistiske mål for ditt eget kirurgiske utfall.

Vi tilbyr 3D simulering

Hva om man kunne se i et speil før et inngrep, og se resultatet allerede da?! Hos oss på Nordstrandklinikken er dette faktisk mulig ved hjelp Arbrea. Arbrea og deres 3 D teknologi vil hjelpe deg å velge riktig, siden du på forkant får se alle alternativ du har å velge i. Magisk! Og ikke minst betryggende og lærerikt. Med Arbrea velger man rett for seg. Enkelt, raskt og sikkert.

Vi tilbyr 3D simulering

Uforpliktende konsultasjon 

Vi er opptatt av din trygghet, derfor tar vi en alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. Vi vil gi deg kvalifisert informasjon om de forskjellige behandlingene, og finne ut hvilken behandling som passer best for deg. 

Dersom du ønsker å lese mer om ulike type brystoperasjoner, da dette kan bidra til å forstå forskjellene bedre – kan du se nærmere på disse lenkene:

For å få kvalifisert informasjon og svar på dine spørsmål, anbefaler vi alltid å ta kontakt med oss for og avtale tid for en uforpliktende konsultasjon. 

Bestill time

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner. Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.  Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta og hvilke forberedelser man skal gjøre hjemme.

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene. Selve  operasjonen tar ca 2 - 2,5 timer. På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Hva må jeg ta hensyn til etter et brystløft?

Det er normalt å føle litt sårhet og følsomhet de første dagene etter brystløftet. Du kan også ha noen områder med nummenhet, men disse vil gradvis bedres med tiden. De fleste kvinner bør planlegge å ta av minst en uke fra jobben. Etter operasjonen må du avstå fra all streng aktivitet de første 2 ukene, og du bør ikke løfte noe tyngre enn 5-10 kg.. Du må gå på støtte BH i 6 uker. 3 uker dag og natt og deretter 3 uker på dagtid.  Du kan dusje etter 4 dager. Tapen som sitter på såret kan da tørkes med hårføner. Denne tapen kan skiftes første gang etter ca 10-12 dager. Og byttes ukentlig i 3-4 måneder frem slik at arret blir penest mulig.  Du kan begynne å utføre lett trening 2 uker etter operasjonen, men bør unngå brystøvelser som push-ups. Du kan begynne mer intens trening etter 4 uker, og kan gjenoppta full aktivitet 6 uker etter operasjon. De fleste kvinner kan se sine endelige brystløftresultater innen 2 til 4 måneder, men arr kan ta opptil et år før de gror helt og blekner.

Referenser:

https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-lift

https://www.webmd.com/beauty/mastopexy-breast-lifting-procedures

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!