Kropp

Armplastikk

Prisliste >
Armplastikk

Hva er en armplastikk?

Noen har mye fett på overarmene og ønske om fettsuging, noen har mye hudoverskudd og ønske om korreksjon av løs hud, og andre har en kombinasjon.

Hudoverskudd på innsiden av armene (“grevinneheng”) er vanlig, og mange ønsker å få fettsuget og strammet opp overarmene. Flere kan oppleve det vanskelig å gå i kortermet eller sommerkjole pga de opplever dette som ubehagelig og skjemmende.

Hvilke metoder finnes?

Som oftest er det en kombinasjon av overskudd av hud og fett. Det finnes flere metoder både ulike metoder for fettsuging, og ulike metoder for å stramme hud, kirurgisk og ikke-kirurgiske, og hva som er best i ethvert tilfelle bør avklares med kirurgen på konsultasjon.

Fett overskudd kan fjernes med vektnedgang og trening, eller fettsuging for de områdene som er resistente mot dette. Dersom det er mer hudoverskudd så vil ikke dette la seg ikke trene bort.

Fettsuging

Ved mindre tilfeller av hudoverskudd kan det være nok å fettsuge overarmen huden vil trekke seg noe tilbake. Husk at når man fettsuger så kan det bli mer løs hud og er det mer hud bør man gjøre et kirurgisk inngrep som etterlater et fint arr på innsiden av overarmen, en såkalt overarmsplastikk som fjerner hud på overarmene.

Laserfettsuging

Laserfettsuging knuser ikke bare fettet men strammer også samtidig huden. Det egner seg for de som har lite til moderat hudoverskudd. Laserfiberen fettsuger og samtidig strammer opp huden. Dette er en mer skånsom teknikk og kan også utføres i lokalbedøvelse.

Armplastikk

Ved en armplastikk legges et arr fra like ovenfor albuen på innsiden av armen opp til armhulen for å fjerne hudoverskudd. Disse arrene blir svært lite synlige og ligger på innsiden av armen. På grunn av fettsugingen kan mer hud fjernes enn tidligere. Man bruker en metode som tester hvor mye hud man trygt kan fjerne og fjerner deretter denne, før man syr huden i flere lag med selvoppløselig tråd og tar så på en komprimerende armstrømpe for i mest mulig grad å forebygge hevelse. Etter inngrepet ligger man på oppvåkningen og får mat og drikke frem til man reiser hjem. Inngrepet gjøres på de som har BMI 28 eller mindre da høyere BMI enn dette etterlater risiko for komplikasjoner. For høyere BMI utføres isåfall kun fettsuging av overarmer. Det er ikke mulig å utføre en armplastikk uten å etterlate arr. Arrene ligger på innsiden av armen og er i begynnelsen ofte røde, men med tiden blekner og mykner de og blir mindre synlige med tiden.

Ikke kirurgiske metoder

Det finnes noen ikke-kirurgiske metoder for oppstramming av overarmene, Bodytite, Renuvion, Argon plasma, og laserbehandlinger fra innsiden eller utsiden. Resultatene er noe mer uforutsigbare da man ikke vet på forhånd hvor mye som blir oppstrammet, men disse gir en forbedring og oppstramming av overarmene uten å etterlate seg arr.

Bestill time

Operasjon og bedøvelse

Narkose

Ved en armplastikk får man en lett narkose og etter å ha satt inn mye bedøvelse fjerner vi hudoverskuddet på innsiden av overarmen og samtidig strammer opp huden.

Fettsuging

Man fettsuger med tynne kanyler som gir et jevnt resultat rundt armen. Man syr med sting i flere lag som løser seg opp selv og etterlater en tynn stripe av et arr.

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre.

Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyre preparater må ikke brukes 7 dager før operasjon.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta.

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes.

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Selve  operasjonen tar ca 2-3 timer.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov.

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon.

Hva må jeg ta hensyn til etter en armplastikk?

Etter inngrepet bandasjeres med Micropore tape, steril bandasje og en komprimerende strømpe.

Du kan dusje etter 4 dager og fjerne bandasjer, men ikke papirtapen over selve såret. Det er normalt at det har blødd litt ut i strømpen og at det væsker litt fra såret den første uken. Tapen tørkes med hårføner før strømpene settes på igjen.

Det sys med innvendige sting som løser seg opp selv etter 3-6 måneder.

Etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft de første 4 ukene. Man skal bruke kompresjonstøy etterpå, døgnet rundt i 3 uker og 3 uker på dagtid. Taping bør fortsettes så lenge arrene er røde og minst 3-4 mnd.

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!