Ansikt

Ansiktsløft Facelift

Prisliste >
Ansiktsløft Facelift

Generelt om Ansiktsløft 

Studerer man aldringsprosessen i ansiktet, vil man oppdage at det skjer endel forandringer over tid. Hos noen skjer disse forandringene raskt og plutselig over noen få år eller ved overgangsalder, og noen kan ha bekymringer rundt eget utseende og at man plutselig ser eldre ut. 

På Nordtrandklinikken er ansiktsløft pasienter mellom 40-70 år hvor de fleste er kvinner i 50 årene. 

Hva skjer på en konsultasjon ved ansiktsløft?

Ved en konsultasjon for ansiktsløft vurderes dine ønsker og behov angående ansiktsløft med eller uten halsløft grundig med hensyn til helheten og type ansiktsløfting.

Man kan samtidig få se før og etter bilder av pasienter som har godkjent dette. Her gjør man en analyse ut ifra din anatomi og ønsker og ser på hvilke områder som bør gjøres noe med. De fleste opplever at huden på kinnet faller ned og gir økte nasolabial og marionette linjer og at man får en mindre markert kjevelinje, hamsterposer og også fettansamling på halsen. Hos noen er det platysma bånd på halsen som er fremtredende, og hos mange er det er større volumtap i tinning og midtansiktet. Ut ifra den analysen som legges på konsultasjon gjør man en vurdering om man egner seg for ansiktsløft eller om man bør gjøre en ikke-kirurgisk metode. Man vurderer også om det er et tungt ansikt med særlige behov for løft og teknikker for å trekke det opp, eller om det er mindre volum og behov for løft samt tilføre fett. I tillegg ser man på halsen om det er fett over eller under platysma og eventuell behov for plastysmaplastikk (oppstramming av muskelen på halsen).

Bør jeg utsette et ansiktsløft og kan jeg gjøre noe for å bremse aldringsprosessen?

Noen får tidlig et aldrende utseende med hudoverskudd i ansiktet, rynker, mindre volum og ser “dratt” og sliten ut. Prosessen fremskyndes dessverre ofte av genetiske faktorer, soling, røyking, alkoholforbruk, stress, vekttap og uheldig kosthold. For å vedlikeholde et godt utseende uten kirurgi bør man være nøye med kosthold, solkrem, samt anti-aging produkter. Vi har kosmetiske sykepleiere som optimaliserer dette før og etter operasjoner. 

Noen av disse faktorene som f.eks. røyking øker også komplikasjonsrisikoen ved inngrep slik at det er viktig både å optimalisere alle forhold før eventuell operasjon og for gode resultater. Vi jobber i team både plastikkirurg og sykepleiere i forhold til både kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger.

Hvordan utføres et facelift? 

Ved et ansikts- og halsløft går legges et snitt foran og bak øret, og man løsner ut hudoverskuddet og gjør oppstramming av laget som ligger over muskulaturen og holder denne oppe. Dette kalles SMAS facelift og det finnes ulike metoder og stramme opp SMAS på vi på Nordstrandklinikken tilpasser hver enkelt pasient, enten SMAS plikasjon, MACS løft, eller SMAS lapp for å stramme og konturere ansiktet, langs kjevelinjen og på kinnet for å mer markert kjeve linje og minske nasolabiale folder. Det er dette og hvordan man strammer opp dette laget under huden (SMAS) som gjør at man får langvarige og gode resultater. Vi anbefaler ikke å kun fjerne hud, da vil ikke resultatene holde lenge. Det er viktig med vektorer og hvilken retning SMAS strammes og hvilken retning huden strammes for at det skal se naturlig og pent ut. Dr. Vigen har lang erfaring med ansiktskirurgi og besøker noen av de fremste ansiktskirurgene i verden og behersker mange teknikker for å løfte ansiktet tilpasset ulike ansikter. Som regel kombineres inngrepet med fettransplantasjon til visse områder i ansiktet for å få et bedre resultat. Tilslutt fjernes hudoverskuddet og man gjemmer arrene så de synes minst mulig. 

Hva er et minilift? 

Et minifacelift er egnet for de som har begynnende aldringstegn med hengende munnvike og hudoverskudd langs eller under kjevelinjen, hvor man føler at det vil hjelpe å trekke huden litt opp igjen. Inngrepet er populært blant kvinner i 40 årene. 

Ved dette inngrepet legges et snitt foran øre og ned og like bak øreflippen og huden løsnes ned på kinnet. Man bruker samme teknikker som ved et ansiktsløft, at underliggende SMAS strammes opp men over et mindre område enn ved et fullt ansiktsløft. Det er i større grad en liten fjerning av hud og en mindre oppstramming av underliggende vev enn ved et fullt ansiktsløft. 

Hvordan blir arrene?

Arrene kommer langs kanten på den øvre brusken og legges ned på innsiden av ørebrusken ved inngangen til øret, slik at det blir minst synlig og ned langs kanten på øret og bak øreflippen. Dersom det utføres halsløft forlenges arret bak øre og oftest inn i hårfestet. Etter kun noen uker ser man oftest at arrene blir veldig lite synlige. De er røde den første tiden og kan sminkes over og blir hvite eller nærmest borte over tid. Hos mange pasienter har vi problemer med å finne igjen arrene om man tilheler godt, vært flink til å teipe og eventuelt har på silikonkrem etterpå. Noen gjør også laserbehandlinger i ettertid for å fjerne arr. Hos de fleste blir det et lite arr i dette området men som man ikke tenker på i det daglige. Hos noen få som har unormal arrdannelse kan det bli mer synlig men det er meget sjelden. 

Kirurgisk minilift eller Fotona 4D?

Mange vurderer om de skal gjøre et minilift eller f.eks. gjøre en Fotona 4D behandling (hudoppstramming med laser, ikke-kirurgisk ansiktsløft). Det er to helt forskjellige ting, med sine fordeler og ulemper. Generelt vil man få et friskere og bedre resultat med kirurgi og det er mer muligheter med dette. Over tid vil ofte kirurgi gi mest resultat, men ulempen med operasjon er lengre nedetid og arr, men arrene tilheler pent og blir som regel nesten usynlige etter litt tid. Fordelen med laser er at det også jobber med hudkvaliteten. Man kan også gjøre begge behandlinger som gir det beste av begge deler. Hos noen blir det da en vurdering hvor mye hud man klarer å stramme opp med ikke-kirurgiske metoder i forhold til hva man kan oppnå med et lite minilift. Hos oss har vi begge deler og kan vise bilder av pasienter som har godkjent å vise dette.

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner i etterkant av ansikts- og halsløft, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 4-6 uker før operasjon og fortsette uten røyk i 4 uker etterpå.

Finnes det noen komplikasjoner ved et ansiktsløft?

Det finnes ansiktsløfts metoder som går dypere, såkalte deep plane, men de fleste plastikkirurger løfter og modifiserer SMAS på ulike måter som ligger godt over ansiktsnerven slik at det ikke er risiko for å treffe denne. 

Det er allikevel områder i ansiktet man må kjenne til hvor nerven er mer overfladisk. Nerveskader ved ansiktsløft er meget sjelden men kan oppstå. I de fleste tilfeller er dette forbigående, f.eks. ved fettsuging av kjevelinjen kan mandibulær nerven bli slått ut i en periode etterpå. Tilsvarende kan man ved brynsløft og inngrep i tinning ha risiko for å treffe nerven som løfter øyebrynet. Sålenge kirurgen er forsiktig og kjenner til dette er risikoen for dette liten. Videre er det svært sjelden men noen ganger kan det oppstå en blødning som må reopereres samme dag. Vi har ulik evne til å blø og noen er mer lettblødelige enn andre, og vi legger oftest et dren som fjernes hos oss dagen etter for å unngå dette. Røykere kan få styggere arr og problemer med sårtilheling, slik at vi opererer ikke røykere. Man må isåfall slutte å røyke 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. De vanligste komplikasjonene er ved tunge ansikt at man føler det ikke er blitt løftet nok. Vektendringer opp eller ned etter operasjonen kan også endre resultatet. Det er derfor viktig at man går gjennom med plastikkirurgen på forhånd realistiske mål og forventninger med operasjonen og ser på bilder hva man kan forvente seg. 

Hvor lenge varer et ansiktsløft?

Aldringsprosessen vil alltid fortsette også etter et kirurgisk inngrep, men en enkel måte å tenke om dette på er at man føler man tar bort ca. 10 år og at man da resten av livet vil kunne se 10 år yngre ut. Om man får aldersforandringer på nytt senere kan man operere igjen, men det burde iallefall kunne vare i 10-15 år. På kongresser er det vist bilder av pasienter som ser yngre ut 10 år etter de ble operert om man sammenlikner med før operasjon. Dette vil imidlertid variere litt fra pasient til pasient og metode som velges for ansiktsløftet.

Bestill time

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. 

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta og hvilke forberedelser man skal gjøre hjemme.. 

Hva skjer operasjonsdagen?

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. 

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt imot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Selve  operasjonen tar ca. 3-5 timer.

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov. 

Hva må jeg ta hensyn til etter et ansiktsløft?

Du vil få en hodebandasje som du skal beholde til dagen etterpå. Du vil da komme til kontroll og få på på en kompresjonshodeplagg som du skal ha på 3 uker dag og natt. Det meste av hevelsen går ned etter 2 uker. Du vil få blåmerker av varierende grad. Du kan dusje etter 4 dager. Man fjerner stingene etter 1 uke. Mange ønsker derfor å holde seg litt unna omgivelsene de første to ukene. Etter 3-4 uker er man presentabel, men endelig det resultatet sees etter 3-6 måneder. 

Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 6 uker. Arrene er i begynnelsen ofte røde og kan klø litt men med tiden blekner og mykner de og blir lite synlige. Vi anbefaler at du teiper arrene etter operasjonen. I tillegg må du bruke en kompresjonsbandasje i noen uker etter å ha gjennomført ansiktsløft. Du vil få et informasjonsskriv med detaljert informasjon når du kommer på konsultasjon.

Kompresjonsplagg

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. På en konsultasjon kan klinikkoordinator finne din størrelse.

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!