Ansikt

Øyelokk operasjon (tunge øyelokk)

Prisliste >
Øyelokk operasjon (tunge øyelokk)

Hvorfor får noen tunge øyelokk og poser under øynene?

Har du tunge øyelokk, hudoverskudd eller poser under øynene? Dette er vanlig og er oftest arvelig. Med tiden brukes muskulaturen mye rundt øyene og stadig bruk, mysing mot sollys, aldringsprosessen og genetiske faktorer som f.eks tendensen til å lagre fett rundt øynene tiltar. Mange føler at de ser mer slitne og uopplagte ut selv om de ikke er det.

Øyelokkoperasjon er et av våre mest etterspurte inngrep, og mange av våre kunder kommer til oss på bakgrunn av anbefalinger fra venner og kjente som har vært operert. Etter operasjonen får man et mer våkent blikk, man ser mindre alvorlig eller sliten ut, og man får et bedre synsfelt.

Øyelokkoperasjon

Målet med en øyelokkoperasjon er alt ifra at du skal se friskere og mer opplagt ut, til at å gjenvinne synsfeltet hos de som har mye hudoverskudd. Dette er en veldig vanlig operasjon både hos kvinner og menn. De fleste oppsøker oss etter at man synes man ser mer sliten og trøtt ut og føler at huden på øyelokkene begynner å henge, i noen tilfeller gir de også plager med synet. Mange kvinner som har tunge øyelokk opplever utfordringer når de for eksempel skal applikere øyenskygge. En tid etter operasjonen opplever man at man ser mer våken og opplagt ut. Mange har også gått med det i mange år og opplever etterhvert at det gir redusert sidesyn som er plagsomt når man kjører bil og at man må sperre opp pannen for å se godt som kan gi hodepine.

Dersom du er plaget med tunge øyelokk og poser rundt øynene, kan du komme til oss for en uforpliktende konsultasjon. Man snakker da sammen om ønske og forventninger og kartlegger om det er behov for øyelokksoperasjon, eventuelt bryns- eller panneløft. I noen tilfeller vil man også anbefale ikke-kirurgiske metoder. Men i de fleste tilfeller vil man anbefale en vanlig øvre øyelokksplastikk. Man kan på konsultasjonen få se mange før og etter bilder av pasienter som har godkjent dette. Dr. Vigen opererer ca. 100 øyelokksoperasjoner i året. 

Hvordan utføres en øyelokksoperasjon?

De fleste ønsker operasjon i lokalanestesi men man kan også få operasjon i sedasjonsanestesi hvor man får en lett søvn i tillegg til lokalanestesi. Man bruker god tid på forhånd til å tegne på overflødig vev og planlegge. Under operasjonen settes det lokalbedøvelse under huden og man venter og deretter fjerner passe mengde hud. Klinikken har moderne utstyr og man behersker mange ulike metoder for øvre øyelokksplastikk som gjør at man kan velge riktig metode for hver og en pasient. I de fleste tilfeller fjernes fettposer nære nesen og hudoverskuddet på øvre øyelokk. 

I visse tilfeller der hengende øyelokk hindrer en pasients syn, kan medisinsk forsikring være i stand til å gi delvis eller full dekning for øyelokkkirurgi. Mange kvinner som har tunge øyelokk opplever utfordringer når de for eksempel skal applikere øyenskygge og føler at man ser sliten og alvorlige ut. Etter en øyelokksoperasjon vil dette være løst.

Bestill time

Er øyelokkoperasjon riktig for meg?

Dersom du opplever å ha hengende øyelokk, kan dette skyldes ulike faktorer. Det er dermed ikke sikkert øyelokksplastikk er nødvendig i ditt tilfelle. Før en eventuell operasjon vil vi gjøre en vurdering av hvordan øyenbrynene dine er plassert. I enkelte tilfeller vil et øyenbrynsløft eller panneløft være en god løsning. Du kan lese mer om øyenbrynsløft her. Les også mer om panneløft.

Noen ganger er problemet at selve øyelokket henger, og i tilfeller med hule øyne kan det være behov for fettransplantasjon. Her kan du lese mer om fettransplantasjon.

Det vanligste er at de som kommer til oss har hudoverskudd på øvre øyelokk, og ofte fettposer inn mot nesen. Dersom man kun skal fjerne poser eller hudoverskudd av mindre karakter, kan dette gjøres med laserbehandling. Er problemet større, kan det korrigeres med en øyelokksoperasjon som gjøres under lokalbedøvelse, eller med sedasjon i tillegg. På konsultasjon hos plastikkirurg på Nordstrandklinikken vil du få en grundig vurdering av din situasjon, og veiledning i valg av behandling!

Hva må man ta hensyn til etter en øyelokksoperasjon?

Etter operasjonen må du komme tilbake til oss etter seks til syv dager, slik at vi kan fjerne sting og teip. Dette kan også gjøres på et legekontor dersom du bor langt unna. 

De fleste opplever lite smerter  etter  en øyelokksoperasjon, da paracet ofte holder som smertelindring om man trenger det. første uken er man noe hoven , men mye av hevelsen vil gå ned etter 3-4 dager. Sting fjernes etter 7 dager. Man bør ikke få vann på tape før man fjerner sting.Du bør heller ikke plukke av tape selv eller fjerne skorper etter stingfjerning. Disse bør falle av av seg selv.  Du kan sminke deg ca 1 uke etter stingfjerning. Som regel ser man presentabel ut ca -to uker etter stingene er fjernet, men det tar noen måneder før man ser endelig resultat og arrene blir lite synlige.

Hevelse, blåmerker og ømhet er vanlig i noen dager etter øyelokkoperasjon. De fleste har lite eller ingen behov for smertestillende medisiner, men de kan brukes til å håndtere ethvert ubehag, men dette går over av seg selv under tilhelingen. 

Man vil få et info skriv før operasjonen om hvordan man skal forholde seg etterpå. Generelt kan det være greit å påføre kjøling på område noen ganger samme dag og holde hodet hevet bidra til å minimere hevelse.  De fleste pasienter kan gå tilbake til jobb og daglige rutiner innen en uke, selv om anstrengende aktivitet bør unngås i omtrent en måned.

Hvordan blir arrene etter en øyelokkoperasjon?

Arrene legges like ved globallinjen slik at de ikke synes når man har øynene åpne og slik at de over tid blir minst mulig synlig. For de fleste er tilhelingstiden av arrene ganske rask og over noen uker til få måneder, men av og til kan det ta opptil et år før arrene blekner. Arrene vil ikke forsvinne helt men vil være svært lite synlig og ofte vanskelig å se etterhvert. I nedre øyelokk går arret rett inn i øyelokkskanten, mot hårkanten. 

Hvor lenge varer resultatene fra en øyelokkoperasjon? 

Mens en øyelokkoperasjon ikke vil stoppe den naturlige aldringsprosessen, er øyelokkkirurgi ment å gi resultater som kan vare i mange år. De beste måtene å bevare utseende og resultatet er å alltid bruke solbeskyttelse (solkrem, solbriller eller en caps) når du er utendørs, og bruke gode hudpleieprodukter når det er nødvendig. Huden rundt øynene vil fortsette å bli påvirket av faktorer som tyngdekraft og alder, men disse tiltakene kan hjelpe deg med å maksimere levetiden til resultatene av øyelokksoperasjonen. Våre medisinske spa-tjenester med botox-, filler- og laserbehandlinger kan også benyttes hvis man vil friske opp resultatet av operasjonen over tid og se mer pigg ut. Mange kombinerer for eksempel øvre øyelokksoperasjon med laserbehandling under øyenene og filler av tear through området. Husk at du vanligvis alltid vil se yngre ut etter blefaroplastikk enn du ville gjort hvis du aldri hadde gjennomgått operasjon.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!