Ansikt

Fettransplantasjon til ansikt

Prisliste >
Fettransplantasjon til ansikt

Hva er fordelene med fettransplantasjon?

Fettransplantasjon er et godt alternativ til fillere der hvor man har mistet mye volum  ansiktet. Når vi blir eldre mister man volum i flere områder og huden blir løsere som gjør at den begynner å se trøtt og sliten ut og over tid henge litt ned. Ved moderne ansiktsløfts teknikker har man forstått viktigheten av å analysere volum i ansiktet og tilføre volum der dette mangler. I mange tilfeller har man mest volumtap og ikke så mye heng av huden og man får et veldig fint resultat ved å fylle i øvre del av ansiktet noe som kan kan strekke ut og løfte huden, og man kan også kombinere med laserbehandlinger. “Ansiktsløft uten kirurgi” er en av våre signaturbehandlinger etter å ha gjort laserbehandlinger for hudoppstramming og fettransplantasjon for volumtap på veldig mange pasienter og man får veldig gode resultater av dette med veldig kort nedetid. Man får heller ingen synlige arr. Fett inneholder også stamceller som gjør at man får en revitalisering av huden og mer glød og ser mer frisk og opplagt ut. 

Før og etter bilder etter fett til ansikt

Vi har dessverre ikke lov til å vise bilder på nett som informasjon, men på konsultasjon kan man få se før og etter bilder av pasienter som har godkjent å vise dette.

Hvordan utføres prosedyren?

Ved en fettransplantasjon fettsuger man fra et område hvor man ønsker å få fjernet fett og transplanterer og setter de inn som ved fillere, meget nøyaktig til de områdene hvor det mangler volum. Fettet er sirkulert der det opprinnelig finnes, men der man setter det inn må det gro inn nye blodkar i det for å at det skal få sirkulasjon og i den forbindelse er det slik at noe av fettet forsvinner igjen. På den måten er det noe mer uforutsigbart enn fillere og det hender noen ganger at man må gjøre prosedyren to ganger eller at man kan gjøre noen fillere i ettertid om det er ønske om mer volum. Man blir enige med kirurgen på forhånd om man skal overfylle litt eller ikke. Ved en sekundær fettransplantasjon (“touch up”) betales som regel halve beløpet av det første inngrepet, men dette er noe man kan snakke med kirurgen om og de fleste klarer seg med en fettransplantasjon. Det vil heller ikke være en god ide å se overfylt ut. Dette er et inngrep som har høy fornøyd faktor og som gjør mye ift å se mer frisk og opplagt ut. 

Fettet tas fra egen kropp gjennom spesielle kanyler og det skjer under lokalbedøvelse og beroligende medisiner (sedasjon). Man kjenner et lite stikk på innstikkstedet men etter det opplever pasientene lite til få plager. Fettet behandles på en spesiell måte før det injiseres med en kanyle i det ønskede område. En forutsetning for å gjøre denne operasjonen er at man har områder der man kan hente fett for å flytte det til ønsket område. Mengde av fett man henter ut er avhengig av volumet i det område man ønsker å korrigere. Stort sett handler det om relativt små mengder fett. Det er en fordel at man tar fett fra et område som trenger korrigering ved samme seanse, for eksempel å kombinere fettsuging av mage, lår eller innside av knær med korrigering av ansikt og lepper. Vanligvis integreres (gror) fettet godt i det mottakende området. Man bør regne med at kroppen absorberer (suger til seg) ca. 30 % av fettmengden de første månedene (noe mindre i ansiktet), derfor fyller man litt mer enn det man trenger (overkorrigerer) for å kompensere dette. Mindre ujevnheter kan derfor oppstå etter operasjon som kan korrigeres innen garantitiden.

Inngrepet kan gjøres i sedasjonsanestesi eller i lokalbedøvelse. Mange foretrekker det siste som ved filler behandling for man da kan se med et håndspeil og være med i beslutningsprosessen. Andre ønsker at kirurgen avgjør etter å ha gått gjennom på forhånd hvor og hvordan volumet blir plassert og er nervøse og ønsker ikke å kjenne noe, og det er da enklere å sove under inngrepet. 

Bestill time

Din livsstil er viktig

Røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker dermed også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat. Noen er bekymret for hva som skjer dersom man går opp eller ned i vekt. Dersom vekten holdes stabil så holder også resultatet seg stabilt, men om man går mye opp eller ned i vekt vil det kunne endre resultatet. De fleste har relativt jevn vekt men dersom dette er et problem så kan av og til filler behandlinger med f.eks Restylane være et bedre alternativ. 

Individuell vurdering

Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten og område der man skal ta fettet. Dersom det er en indikasjon til andre inngrep, vurderes dette om det skal gjøres samtidig eller ved en separat operasjon. I en standard fettransplantasjon får man små arr av på ca. 1-2 mm, der kanylene må inn for å injisere fettet. For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre.

Hva må jeg tenke på etter en fettransplantasjon til ansikt?

Man vil kunne være litt hoven de første to ukene, og så vil det gå tilbake til det normale etter 3-4 uker. Det er viktig å spise sunt og ikke røyke for best mulig tilheling.

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!