Kropp

Sprengte blodkar

Prisliste >
Sprengte blodkar

Hva er årsaken til sprengte blodkar?

Det er flere grunner til at sprengte blodkar forekommer på kroppen. Den vanligste grunnen til sprengte blodkar er genetikk, og det er helt enkelt arven fra foreldrene som styrer om en person vil få sprengte blodkar eller ikke.

En annen vanlig grunn til at sprengte blodkar oppstår er solen. Det er allmenn viten at intens soling kan skade huden, og sprengte blodkar er en av skadene som kan oppstå som et resultat av intens soling.

Endringer i blodsirkulasjonen. Blodsirkulasjon er viktig for at blodet skal pumpes til hjertet for oksygenering på en stabil måte. Hvis blodsirkulasjonen er dårlig, kan trykket i blodkaren øke til den grad at de sprekker. Det finnes også tilfeller hvor intens nysing eller latter kan forårsake at sprengte blodkar oppstår.

Videre kan hormonforandringer under graviditet forårsake sprengte blodkar. Imidlertid forsvinner sprengte blodkar i relasjon med graviditeten ofte etter avsluttet svangerskap. Eksponering for kjemikalier eller miljøforurensninger kan være en annen grunn til at sprengte blodkar forekommer. Mange ganger er alkoholforbruk en grunn til at sprengte blodkar oppstår – ved intensivt og langvarig alkoholforbruk. Til slutt kan direkte skader, slag og så videre føre til at sprengte blodkar forekommer.

Bestill time

Hvordan fjerner man sprengte blodkar?

Den mest effektive og skånsomme måten å fjerne sprengte blodkar på er laserbehandling. Laserlysets energi vil tas opp av de røde blodcellene som fører til en varmeutvikling som fjerner sjenerende blodkar. Det fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen er rask og skånsom. Tynne kar og spindelsvevsårer kan fjernes effektiv med laser, større kar på bein kan behandles med skleroterapi.

Sprengte blodkar er veldig vanlig, spesielt på områder i ansiktet som kinn og nese, samt på ben og armer. Når man fjerner sprengte blodkar med laserbehandling vil laserstrålen varmer opp hemoglobinet i blodet og ødelegge proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Åren klapper sammen og vil gradvis skilles ut av kroppen.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!