Bryst

Bytte brystimplantat

Prisliste >
Bytte brystimplantat

Protesebytte

Det er flere og flere i Norge som har brystproteser og som har hatt det i mange år, og selvom dagens proteser kan sitte inne evig så lenge de ikke gir problemer, anbefaler vi ofte å bytte ut gamle proteser pga dagens proteser er utviklet seg til å være myke og naturlige, samt at de ikke gir like høy risiko for ruptur. I noen sjeldne tilfeller er det tidligere blitt lagt inn proteser som har blitt tilbakekalt senere. Dagens proteser er utviklet med en helt ny teknologi, og man kan på konsultasjon få se forskjell på nye og gamle proteser. Moderne proteser finnes i ulike typer og kan til og med kjøres bil over (!) uten at de sprekker. 

Når må man bytte proteser?

Det er ulike årsaker til at man ønsker å bytte eller fjerne proteser, enten fordi man ønsker større eller mindre bryst, eller at man har blitt eldre og kun ønsker å ta de ut. I noen tilfeller dreier det seg også om kapseldannelse som kan være ubehagelig slik at man ønsker å fjerne kapselen og legge inn nytt implantat. Det kan også være at med tiden har brystet endret form og at man ønsker å gjøre et brystløft og samtidig ta ut eller bytte implantatene. 

I noen sjeldne tilfeller kan man få kapseldannelse som kan være ømt og ubehagelig, og kan føre til at man ønsker enten spalte kapsel og legge inn nye implantater eller å fjerne protesene.

Brystprotesene skal i utgangspunktet vare livet ut, men vi anbefaler at man gjennomfører en kontroll etter 10 år, og etter 20 år kan det ofte være aktuelt å bytte dem ut for sikkerhets skyld..

Valg av protese

Vi bruker proteser fra Motiva, Mentor og Polytech.  Alle protesene er av den høyeste standard i verden.

Mentor og Polytech har mikroteksturerte anerkjente implantater med god protesegaranti, mens Motiva har nano teksturering som oppfører seg mer som et bryst og har mykere og mer bevegelige egenskaper.

Polytech har B-lite serien for de som løper mye eller av andre grunner ønsker så lette proteser som mulig.

For å finne ut hva som passer for deg anbefaler vi at du bestiller en konsultasjon hos plastikkirurg som har mange års erfaring med plastikkirurgi på bryst, for å se hva som anbefales i din situasjon. Vi har også 3D visualisering som kan hjelpe i å velge riktig implantat.

Protesebytte kombinert med brystløft?

Dersom du har ammet barn, hatt et stort vekttap eller genetisk har bryst med mye heng i - kan det være nødvendig med kun brystløft over protesen eller protesebytte samtidig om man ønsker annet volum eller form eller mer fylde i brystet. Se egen informasjonsside om brystløft med protese. Man kan bytte proteser og få fylt ut brystet ved for eksempel å gå opp i størrelse, eller man kan gjøre et brystløft over protesen og enten bytte det eller la det være om det er av nyere dato. Hvis man ønsker å gå ned i størrelse så blir det ofte løsere hud og man må oftere legge snitt og gjøre et brystløft samtidig for å få et stramt bryst og pen form.

Bestill time

Før operasjon

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre. Blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende medikamenter og salisylsyrepreparater må ikke brukes 7 dager før operasjon. Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom. 

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta. 

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller. Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes. Ved operasjonen får du narkose, og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som gjør at det blir mindre smerter. Det forberedes en lomme under brystkjertelen eller under brystmuskelen.

En silikonprotese blir lagt inn av en størrelse og type som man har bestemt seg for før operasjonen-.

Kompresjonstøy etter protesebytte. 

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon. På en konsultasjon kan klinikkoordinator måle deg rundt bryst, og finne en BH-størrelse som vil passe deg etter operasjon i samarbeid med plastikkirurg. 

Man vil da få valg om å kjøpe en BH som man kan bruke opptil 3 uker etter operasjon, og en man da kan bytte over til med litt annet utseendet. Eller om man ønsker å gå med samme type i 6 uker. Ved noen tilfeller vil man også trenge å gå med ett nedpressbånd, men dette vil vi informere om.

Hvor lenge må jeg vente med å dra på jobb etter en operasjon?

De som har en stillesittende jobb på kontor eller lignende, kan det holde med en uke borte fra jobb. Dersom du har en jobb med fysisk aktivitet og tunge løft, bør du regne med to uker. Ved kosmetiske operasjoner får man ikke sykemelding, så det kan være greit å planlegge rent praktisk så man får mest mulig ro etter en operasjon. Mange planlegger også dette rundt ferie, for å få en løsning som passer for de. 

Når kan jeg trene etter operasjon? 

Du bør holde deg i ro de to første ukene, samt unngå tunge løft. Etter 4-6 uker kan du starte med forsiktig trening.

Kan det oppstå komplikasjoner etter operasjon?

Kapseldannelse

Kapseldannelse  er en tilstand hvor hinnen som kroppen danner rundt brystprotesen, trekker seg sammen. Kapseldannelse kan forekomme i flere grader, fra at man såvidt merker det - til at brystet blir hardt og ømt. Dannelse av kapsel kan være ubehagelig, men det er helt ufarlig. 

Infeksjon 

Infeksjon er svært en svært sjelden komplikasjon. 

Nedsatt følelse 

Nedsatt følelse ved brystvortene eller arret kan forekomme, det pleier som regel å komme tilbake igjen etter ett års tid.

Blodansamling/Hematom 

Blødningen kan oppstå rett etter operasjon, men kan også forekomme 2 døgn etter operasjon. Ansamlinger av andre kroppsvæsker forsvinner de fleste av seg selv, men større væskeansamlinger må tømmes av plastikkirurg. 

Vår plastikkirurg og vakttelefon er tilgjengelig 24 timer i døgnet i forbindelse med operasjon og for våre pasienter. 

Kan man amme eller ta mammografi når man har brystproteser? 

Om man vurderer å få barn i nærmeste fremtid vil vi anbefale å gjennomføre en brystforstørrelse etter amming - derav at man kan oppleve at man får litt mere heng i brystet etter amming. 

Man kan også utføre en mammografi med brystproteser, men gjerne oppi denne informasjonen til de som skal utføre undersøkelsen. Dette fordi da vil undersøkelsen utføres mer varsomt med mindre trykk når man tar bilder og at det må utføres flere bilder. I noen tilfeller vil man også få tilbud på å undersøke brystene bedre med ultralyd eller MR. 

Protesegaranti

Protesene har 5 års kapselgaranti. 

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen. 

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!