Kropp

BBL - Brazillian Buttlift

Prisliste >
 BBL -  Brazillian Buttlift

Ved en rumpeforstørrelse med eget fett fettsuger man fra de områdene man ønsker å fjerne fett fra og bearbeider dette og injiserer det inn i setepartiet og rumpa for å skape en mer formfull og større rumpe med mer projeksjon. Overflødig fett fjernes fra hoftene, magen, korsryggen eller lårene med fettsuging, og fettet injiseres deretter strategisk inn for å fylle ut de rette områdene.

Til tross for navnet er en brasiliansk rumpeløft ikke dette en tradisjonell "løfte"-prosedyre – den tar ikke for seg løs hud på baken. Hvis du er plaget av overflødig, slapp hud på rumpe eller lår, for eksempel etter større vekttap, kan lår- og seteløftkirurgi være et mer passende alternativ.

Er jeg en god kandidat for BBL?

Et brasiliansk rumpeløft kan være et flott alternativ for å forbedre formen og størrelsen på baken dersom man har overflødig fett andre steder man ønsker å bli kvitt og en liten eller flat rumpe som trenger mer form. Man bør man ha god hudtonus, tilstrekkelige fetttlagre i andre områder for å høste for injeksjon til baken, og være villig og i stand til å unngå å sitte direkte på baken i flere uker.

Om man ønsker å utføre denne operasjonen så må det finnes overflødig fett fra kroppen som man kan transplantere fra, så om man er for slank vil det være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fett. Omtrent 60-70% av fettet som injiseres i rumpa blir værende, mens 30-40% vil forsvinne

BBL BMI og vekt

Man bør ha en BMI på 25 og oppover. Dersom man har lite fett er det vanskelig å hente ut nok fett for å gjøre en tilstrekkelig fettransplantasjon.

Blir det arr ved BBL?

Operasjonen etter BBL etterlater seg svært lite arr. Det blir noen prikker etter innstikk for fettsuging på 3-4 mm på stedene man går inn å henter ut fett fra. Ved en seteplastikk som ofte blandes med en BBL, så fjernes overflødig hud på øvre del av rumpa og strammer denne opp. Dette er vanlig etter større vekttap. Man får da et sommerfugl arr, buet arr over hver rompeball, dette er noe annet enn BBL, se egen informasjon om seteplastikk.

Bestill time

Før operasjon

Som ved enhver større operasjon, bør alle medisiner og kosttilskudd som forårsaker økt blødningsrisiko stoppes 2 uker før operasjonen. Se vår liste over medisiner og kosttilskudd du bør unngå. Som alltid, sørg for å sjekke med legen din før du slutter med medisiner.

Om man røyker eller snuser så må man slutte med dette 6-8 uker før operasjon, avhengig av hva slags type operasjon man skal utføre.

Uken du skal få utført operasjon, så er det viktig at du har frisk. Har du symptomer på sykdom så må du ta kontakt med klinikken, slik at vi kan sette opp en ny dag. Man skal ikke utføre en operasjon når man har symptomer på sykdom.

Før operasjon så vil man få skrevet ut resept på medisiner, med informasjonsskriv på hvilke tabletter man skal ta.

Operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen så faster man 6 timer før operasjon. Da er det også viktig at man ikke tygger tyggegummi eller pastiller, snuser eller røyker.  Man skal ikke bruke parfyme, deodorant eller sminke - og piercinger og neglelakk må fjernes.

Det er alltid en prioritet hos oss at du skal føle deg godt tatt vare på med den aller beste kompetansen, i trygge og behagelige omgivelser. Du vil bli tatt i mot av sykepleier som går  igjennom en sjekkliste med deg. Du vil også møte våre anestesipersonell som skal passe på deg under operasjonen. Deretter skal du inn til kirurg for opptegning og preoperativ samtale. Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som begrenser smertene.

Selve  operasjonen tar ca. 3 timer

På postoperativ blir du fulgt opp av våre sykepleiere, der du blir liggende minimum 1 time etter operasjonen er ferdig. Du får mat og drikke og smertestillende etter behov.

Kompresjonstøy

På Nordstrandklinikken så har vi kompresjonsplagg fra Nordicare til salgs på klinikken om man ønsker dette. Klinikkoordinator er kurset i oppmåling og alle Nordicare sine produkter, slik at du skal få best mulig kompresjon i plaggene etter operasjon.

Hva bør jeg ta hensyn til etter en BBL?

Første døgnet etter operasjon så bør man være sammen med en annen person og overnatte nær klinikken. Om man skulle ha spørsmål, så vil vår vakttelefon være bemannet hele døgnet. Samme kveld som operasjon vil også vår plastikkirurg ringe pasientene for å høre hvordan det går, og gi informasjon de måtte trenge.

Man vil også denne tiden kunne ta smertestillende som blir skrevet ut på resept man henter ut før operasjon.

Å ha en operasjon på setet krever noen spesielle tilpasninger ved restitusjon. Selv om smertene vanligvis er minimale og lett kontrolleres gjennom smertestillende medisiner, vil du ikke få lov til å sitte eller ligge direkte på baken i ca. 2 uker etter et brasiliansk rumpeløft.

I løpet av denne tiden må du sove på magen eller siden, og enten ligge på denne måten eller stå for all aktivitet bortsett fra å bruke toalettet. Mange bruker en BBL pute som de legger under lårene når de sitter for å for å unngå press på baken. Normal sitteaktivitet er vanligvis tillatt etter ca. 8 uker.

Man bør kunne gjenoppta lette daglige aktiviteter innen 1 uke etter operasjonen og gå tilbake til jobb innen 10 til 14 dager. Man kan starte å trene etter en uke vil man komme på kontroll på klinikken.

Hva er inkludert i prisen?

I prisen man betaler for en operasjon er det inkludert med alt av etterkontroller man skulle ha etter en operasjon. Vi er tilgjengelig for alle våre pasienter, og ønsker at de skal få den tryggeste opplevelsen gjennom hele prosessen.

Populære innlegg

Her finner du flere nyheter fra oss.

Motta tips og tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
meld meg på

Ta kontakt

Om du har noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her eller ringe oss på telefon +47 400 200 60.
Tusen takk for at du tar kontakt! Du hører snart fra oss.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst forsøk igjen!